02/2003

02-2003

Obsah

Richard Stávek: Editorial
Z redakční pošty

Spolkové informace
Jiří Sedlo: Dotace v roce 2003
Informace z ČMVVU
Informace z Cechu českých vinařů
Informace z Moravínu

Vinařský fond – Aktuality

Hodnocení vín
Grand Prix Vinex 2003
Nominační oblastní soutěže vín
Martin Křístek: Sauvignon - do roka a do dne!
Helena Baker: Soutěž vín Banco d'Assaggio dei Vini d'Italia (B.A.V.I.) - Torgiano, Umbria

Vinohradnictví
Petr Ackermann: Výskyt chorob a škůdců a vyhodnocení ochrany vinic v roce 2002
Pavel Pavloušek: Řez révy vinné a jeho význam pro kvalitu hroznů
Tomáš Litschmann: Povětrnostní podmínky v roce 2002

Vinařství v zahraničí
Drahomír Míša: Postřehy z exkurze na ostrov Madeiru

Vinařská technologie
Vliv hustoty výsadby na tvorbu kyselin u odrůdy Chardonnay
Václav Švejcar, Rudolf Voldřich: Několik poznámek k přípravě šumivých vín

Víno a kultura
Jiří Blahota: Patron vinařů v pískovci

Obchod vínem
Drahomír Míša: Založte si také rodinnou vinotéku!

Vinařská historie
Vladimír Beránek: Historie vinařství v Polabí

Vinařova kuchyně
Milan Magni: Ve znamení zvěrokruhu – víno a studená kuchyně (Ryby – Pisces) 21. 2. – 20. 3.

Vinařské školství
Milan Sedláček: Co nového ve Vinařské škole ve Valticích

Představujeme
Josef Mráz se Staré Břeclavi

Vinařské osobnosti
Jan Sedláček

Zprávy z domova i ze světa

Nahoru

 

Ra__en__.jpg