03/2004

číslo 03, ročník 97/2004

Obsah čísla:

2004-04

Obsah

Soutěž v řezu révy vinné 2004 110

Z redakční pošty 112

Spolkové informace


Václav Švejcar: Evropská unie a naši vinaři 114
Informace z ČMVVU 114
Jiří Sedlo: "Stranická ideologie především" 115
Informace z Moravínu 116
Informace z CČV 116

Informace z Vinařského fondu 117

Zprávy z OIV
Pavel Mayer: Nová „organizace“ založena 117

Vinohradnictví


Pavel Pavloušek: Několik otázek při rozhodování o managementu kvality ve vinici 118
Projekt Leonardo da Vinci 119
Oldřich Drápal: Vyvazování tažňů včera a dnes

Vinařská technologie


Erich Minárik: Vplyv roznych faktorov na tvorbu kvasnych arom 129
Usměrňování činnosti kvasnic je klíčovým bodem zrání vína 130
Jan Stávek, Kateřina Vítková, Petr Barták, Petr Bednář: Furfural - složka vína hodná pozornosti 132
Erich Minárik: Príjem kyslíka počas flašovania 134
Šroubové uzávěry ve vinařském průmyslu 135
Výzkum příchutě zelené papriky 135
Čištění vzduchu ve sklepě 136

Vinařská historie


Antonín Konečný: Vinný kámen v láhvích 137
Cikády ve vinicích archlebovských 137

Na volné téma
Antonín Konečný: Výstavy, přehlídky, degustace vín a cimbálové muziky 138

Vinařova kuchyně


Milan Magni: Zdravá a lahodná hořčice 143

Obchod vínem


Pavel Krška: Vinařský marketing (IV.) - Výrobek, sortiment 144

Recenze


Martin Křístek: Nová škola vína 146
Klára Růžičková: Pít či nepít 146
Richard Stávek: Moravská a česká vína - Průvodce ročníkem 2001 a jeho hodnocení

Zprávy z domova i ze světa 148

Nahoru

 

Ra__en__.jpg