04/2003

číslo 04, ročník 96/2003

Obsah
Richard Stávek: Editorial
Spolkové informace
Martin Půček: Výsadba vinic do vstupu do EU
Informace z ČMVVU
Informace z Moravínu
Zprávy z OIV
Pavel Mayer: Nový Zéland - progresivní vinařská země
Vinohradnictví
Václav Fiala: Příspěvek k tématice modrých odrůd v našich podmínkách
Petr Kment a kol.: Distribuce stopových prvků v českých vínech v závislosti na půdním substrátu vinice
Václav Švejcar: Budeme používat "Terroir"?
Zdeněk Habrovanský, Václav Křivánek: Vyhodnocení plodnosti a vitality keřů podnožového pokusu po 20 letech od výsadby
Vinařské školství
Studijní obor Vinohradnictví a vinařství na ZF MZLU Lednice
Hodnocení vín
Pavel Pavloušek: Vína z interspecifických odrůd - uplatnění na trhu s vínem
Salon vín 2002-2003
Vinařská technologie
Vlivy různých typů uzávěrů na oxidaci vína
Drahomír Míša: Příprava malých množství vín
Václav Švejcar: Kvasinky rodu Schizosaccharomyces
Technologie a kyseliny vína
Obchod vínem
Jiří Malůšek: Po známce poznáte je
Vinařova kuchyně
Milan Magni: Ve znamení zvěrokruhu - víno a studená kuchyně BÝK (TAURUS) 21.4.-20.5.
Zprávy z domova i ze světa
Vinařské osobnosti
Karel Opočenský: Český vinař Josef Šimáček
Společenská rubrika
Nabídka Vinařského obzoru

Nahoru

 

Ra__en__.jpg