05/2003

číslo 05, ročník 96/2003

Obsah
Richard Stávek: Editorial
Z redakční pošty
Spolkové informace
Martin Půček: Přesvědčovací kampaň pro vstup do EU
Informace z ČMVVU
Z valné hromady ČMVVU
Zpráva o činnosti ČMVVU v roce 2002
Informace z Moravínu
Informace z Cechu českých vinařů
Zprávy z OIV
Vinařský fond informuje
Vinohradnictví
Průběh povětrnostních podmínek za uplynulé období
Co je třeba vzít v úvahu při hnojení vinic?
Vinařské školství
Jiří Sedlo: Odborné vinařské školství v Německu, Rakousku a Švýcarsku
Vinařská technologie
Václav Švejcar: Slámové víno
Použití rostlinných bílkovin na čiření moštů a vín určených pro výrobu šumivého vína
Původ košíčku as jeho marketingové využití
Vinařství v zahraničí
Aktuální problémy francouzského vinařství
Jan Stávek: Putování za fortifikovanými víny Pyrenejského poloostrova
Rozhovor
"Do Evropy mě přitáhly kořeny a historie vinařství", tvrdí novozélanďan Nigel Robinson
Recenze
Moderní příprava červeného vína
Zrání vína v sudech barrique
Oskeruše . . . od A do Z
Pestujeme vinič
Hodnocení vín
VINOFORUM 2003
Martin Půček: IX. ročník mezinárodní soutěže GRAND PRIX VINEX 2003
Vinařská turistika
Vinařská turistika má velkou budoucnost, předpovídá Marlene Laaber z Poysdorfu
Vinařova kuchyně
Milan Magni: Ve znamení zvěrokruhu - víno a studená kuchyně - Blíženci (gemini) 21.5.-20.6.
Zdraví
Vilém Kraus: Dietetické vlastnosti stolních hroznú a jejich užívání
Vinařské osobnosti
Jiří Sedlo: Rudolf Malík
Společenská rubrika
Ing. J. Ševčík tragicky zahynul
Zprávy z domova i ze světa
Nabídka Vinařského obzoru

Nahoru

 

Ra__en__.jpg