07-8/2003

7-8/2003

Richard Stávek: Editorial    303

Z redakční pošty    304

Předplatné    305

Spolkové informace
Antonín Králíček: Hygienické předpisy týkající se vinařství - Mýty a skutečnosti    306
Informace z ČMVVU    306
Informace z Moravínu    307
Informace z Cechu českých vinařů    307

Zprávy z OIV    309

Vinohradnictví
Pavel Pavloušek: Výsledky pokusů se stolními interspecifickými odrůdami na Zahradnické fakultě - Hodnocení odolnosti k plísni révové (Plasmopara viticola)    310

Vinařské okénko Mze ČR
Jaroslava Špalková: Společná organizace trhu s vínem v EU

Vinařské aktivity
Česká vína na mezinárodním veletrhu v Londýně uspěla    313
Helena Baker:    Další poznatky z Londýna    314
Školení na téma "Marketing vína"    320
VINITALY 2003 (2.)    360

Vinařské školství
Karel Opočenský: Ve výuce na vinařské škole nově    320

Vinařská technologie - Červená vína
Václav Švejcar: Připravujeme správně červená vína?    323
Richard Stávek: Hrozen je dítě a vyžaduje totální péči, tvrdí Josef Peřina    324
Pavel Pavloušek: Několik poznámek k agrotechnice modrých moštových odrůd    333
Karbonická macerace    335
Pavel Pavloušek, Tomáš Nečas, Radek Sotolář, Kristýna Macháčková: Výsledky pokusů s různými způsoby vinifikace modrých moštových odrůd na Zahradnické fakultě v Lednici na Moravě    345
Marie Kyseláková: Jablečno-mléčná fermentace    347
František Mádl: Zkušenosti s používáním sudů "Barrique" při výrobě vína    348
Vliv maceračních postupů na obsah resveratrolu a celkovou jakost červených vín        355
Resveratrol v červených vínech    357

Vinařské osobnosti
Alois Václav Horňanský 367

Vinařova kuchyně
Milan Magni: Ve znamení zvěrokruhu – víno a studená kuchyně: Lev    368

Vinařská historie
Vojtěch Pazderka st.: Jubileum lednického Mendelea    370

Společenská kronika
Antonín Konečný oslavil osmdesátku    372
Drahomír Míša sedmdesátiletý    372
Blahopřejeme Odřichu Bízovi    373

Zprávy z domova i ze světa    373

Nahoru

 

Ra__en__.jpg