09/2003

9/2003

Obsah

Richard Stávek: Editorial    383

Z redakční pošty    384

Spolkové informace
Jiří Sedlo: O špačkovi a jiných    386
Informace z ČMVVU    386
Informace z Moravínu    388
Informace z CČV    388

Okénko MZe ČR    389

Z Vinařského fondu    390

Vinařská technologie
Václav Švejcar: Kvasinky rodu Brettanomyces    390
Erich Minárik: Riadenie výživy kvasiniek při výrobe červeného vína    407
Řízení jablečno-mléčného kvašení    408

Vinohradnictví
Tomáš Litschmann: Přehled povětrnostní situace    391
Alois Tománek: Nové pohledy na odrůdu Sauvignon    392
Gašpar Vanek: Príprava pôdy pred zakladaním vinohradu    393
Petr Ackermann: Škodlivé organizmy - rizika při zakládání a obnově vinic    394
Oldřich Drápal: Nosná zařízení vinic    396
Helena Baker: Biodynamie ve vinohradnictví - mýtus nebo realita?    397

Víno a zdraví
Jiří Drábek: Červené víno na Everestu    411
Martin Křístek: Další studie potvrdila příznivý vliv umírněné konzumace alkoholu    415

Vinařská literatura
Recenze - Milan Magni: V Polsku je zájem o naše vína, ale…    412
Nové knihy    398

Vinařská historie
Jiří Lafek: O francouzském šampaňském a Chateau Mělník    413
Antonín Konečný: Jak se co dělalo    414

Vinařova kuchyně
Milan Magni: Ve znamení zvěrokruhu – Víno a studená kuchyně - Váhy (Libra) 23. 9. – 23. 10.    416

Vinařské aktivity
První ročník soutěže CUVÉE 2003 úspěšný    416
VINOFORUM: Tuzemská vína v soutěži Vinoforum obstála výborně, říká ředitel Národního salonu vín Pavel Krška    417

Zprávy z domova i ze světa    419

Nahoru

 

Ra__en__.jpg