09/2004

2004-09

Obsah

Z redakční pošty    392

Spolkové informace
Martin Půček: Aktuální povinnosti z nového vinařského zákona    394
Informace ze Svazu vinařů České republiky    394
Informace z Moravínu    395

Vinařská historie
Drahomír míša: Historické osobnosti a události našeho vinařství minulého století - výročí v září    395

Česká republika v Evropské unii
Jiří Sedlo: Dovoz vína do ČR po vstupu do EU    396

Vinařské školství
Pavel Pavloušek: Vinohradnický výzkum na Zahradnické fakultě v Lednici na Moravě    397

Vinohradnictví
Jaromír Čepička, Ludvík Michlovský: Současný stav registrace vinic v ČR    399
Pavel Pavloušek: Nové poznatky v oblasti zelených prací u révy vinné a jejich využití v praxi    400
Vilém Kraus: AOC, DAC a VOC - historie a význam    411
Chilské vinařství – nahlédnutí k úspěšným    413

Vinařská technologie
Josef Balík: Technologické zásady moderní vinifikace hroznů    408
Korek, přidaná hodnota vína    419
Kateřina Faitová, Jaromír Lachman, Vladimír Pivec, Jiří Dudjak, Alena Hejtmánková: Obsah celkových polyfenolických látek ve vybraných vzorcích vín z ČR    420
Erich Minárik: Karboxymetylcelulóza – účinný prostriedok proti kryštalickým zákalom vína    423
Václav Švejcar: Přírodní sladká vína    423
Antonín Konečný: Zvýšíme ovocitý tón ve vínech?    424
Erich Minárik: Výskyt a význam malolaktických baktérií v základných vínach na výrobu brandy    425

Vinařství v zahraničí
Marek Špalek: Vinice a vinaři Falcka a Alsaska    414
Vinařství v zahraničí – Pavel Krška: Soutěž horských vín v italském Courmayeru    434

Vinařova kuchyně
Milan Magni: Domácí sýr

Vinařské aktivity
Pavel Mayer, Martin Půček, Pavel Pavloušek: Světový kongres OIV, Vídeň 5. 7. – 9. 7. 2004    432

Zprávy z domova i ze světa    436

Společenská kronika    439

Nahoru

 

Ra__en__.jpg