10/2003

10/2003

Obsah

Richard Stávek: Editorial    427

Z redakční pošty    428

Spolkové informace
Martin Půček: Poslední sklizeň se starým zákonem    430
Informace z činnosti ČMVVU    430
Informace z činnosti Moravínu    432

Rozhovor
Burčák pili zřejmě už staří Římané, míní profesor Kraus    431

Vinohradnictví
Ttomáš Litschamnn: Přehled průběhu povětrnostních podmínek za uplynulé období    433
Vít Rucki: Odrůdy révy vinné dnes a před šedesáti lety    434
Pavel Pavloušek: Jaká je letos kvalita hroznů ve vinicích?    436
Kristýna Macháčková: Průběh změn kvalitativních parametrů hroznů v roce 2003    442
Brunát, Brynšt, Inkoustník a spol.    456

Vinařská technologie
Zdeněk Janoušek, Marie Kyseláková: Čisté kultury kvasinek v podmínkách řízené fermentace    444
Petr Kment, Martin Mihaljevič, Ondřej Šebek: Vliv čiřících bentonitů na obsahy stopových prvků ve vínech    446
Jaromír Veverka: Výpočty objemu sudů    450

Vinařské okénko MZe ČR
Jaroslava Špalková: Druhy vín, jakostní víno stanovených pěstitelských oblastí  a vinařské oblasti v ČR po vstupu do EU

Vinařské aktivity
Zemědělské veletrhy ve světě v roce 2003    443
EUREGIO – vinařské stezky – poznatky ze semináře    463

Představujeme...
Richard Stávek: 400 let založení Lobkowiczkého zámeckého vinařství v Roudnici n. Labem    452
Cukrem přikrmujeme pouze včely ve vinicích, tvrdí PhDr. Václav Ovčáčík    454

Vinařská historie
Vojtěch Pazderka: Před 50 lety zanikla Vyšší ovocnicko, vinařsko - zahradnická škola v Lednici    459

Vinařova kuchyně
Milan Magni: Ve znamení zvěrokruhu – víno a studená kuchyně - Štír (Scorpio) 24. 10. – 22. 11.    461

Vinařské osobnosti
Vítězslav Hubáček: Tomáš Dohnal    462

Společenská kronika
Ing. Jaromír Čepička, CSc. oslavil šedesát    462

Zprávy z domova i ze světa    465


Nahoru

 

Ra__en__.jpg