10/2004

2004-10

obsah

Richard Stávek: Editorial    447

Z redakční pošty    448

Spolkové informace
Martin Půček: Ach ta administrativa    450
Informace ze SV ČR    450
Informace z Moravínu    451
Informace z Cechu českých vinařů    451

Vinařská legislativa
Bronislav Pavelka: K ověřování hroznů důvěrníky SZPI    452

Vinohradnictví
Pavel Pavloušek: Dornfelder – vynikající nebo problémová odrůda?    453
Alois Tománek: Chardonnay, pilíř našeho sortimentu    458

Zprávy z jižní polokoule    460

Vinařská technologie
Erich Minárik: Trigonopsis variabilis    460
Václav Švejcar: Co je čistá kultura kvasinek    461
Identifikace a zodpovědnost tribromoanisolu    461
Erich Minárik: Penu a film tvoriace vínne kvasinky    462
Erich Minárik: Účinok taninu na inhibíciu lakkázy v mušte z botrytického hrozna    463


Vinařství v zahraničí
Václav Švejcar: Červená vína Ruska a Ukrajiny    463

Představujeme...
Vinné sklepy Kutná Hora a Galerie českých vín Kuks    465
Filtry Františka Bílka znají v celém světě    470

Krátké zprávy z vinařského světa    472

Vinařské aktivity
Pavel Pavloušek: HACCP ve vinohradnictví a vinařství    473

Vinařská povídka
Antonín Konečný: Co je mokré, to je čisté    473

Na volné téma
Eva Bešťáková: Troufalost aneb laikova chvála révových hroznů    474

Víno a zdraví
Martin Křístek: Nové poznatky o vlivu vína  na naše zdraví    475

Vinařova kuchyně
Milan Magni: Pečeně hovězie po uhersku    476

Hodnocení vín
Aleš Macek: V. ročník Sommeliérské pečeti    477
Pavel Krška: Ohlédnutí za hodnocením III. ročníku Sauvignon Fora 2004    478

Recenze
Martin Křístek: Průvodce víny protinožců aneb Ach ty překlady III.    479

Zprávy z domova i ze světa    483

Společenská kronika    487

Nabídka vinařských publikací    489

Nahoru

 

Ra__en__.jpg