11/2003

11/2003

Obsah

Richard Stávek: Editorial    475

Obsah    475

Z redakční pošty    476

Spolkové informace
Martin Půček: Další zajímavý ročník za námi    478
Informace z ČMVVU    478
Informace z Moravínu    479

Z vinařského fondu    480

Vinařské okénko MZe ČR
Jaroslava Špalková: Režimy podpor ve vinohradnictví a vinařství v EU    481

Vinohradnictví
Tomáš Litschmann: Přehled povětrnostní situace za uplynulé období    482
Pavel Pavloušek: Výsledky pokusů se stolními interspecifickými odrůdami na Zahradnické fakultě – Hodnocení odolnosti k padlí révovému (Uncinula necator)    483

Vinařská technologie
Václav Švejcar: Vliv stresu kvasinek na výkonnost fermentace    489
Pavel Pavloušek: Senzorická analýza a její využití ve vinohradnictví, vinařství a marketingu vín    490

Vinařský výzkum
Z abstraktů American Journal of Enology and Viticulture    496

Recenze
Erich Minárik: 13. Medzinárodné enologické sympózium 2002 v Montpellieri    486

Vinařské aktivity
Hejtman a krajští radní sázeli vinnou révu ve Valticích    493

Obchod vínem
Erich Minárik: Adjustáž fľaše – vnuknutie kvality    494

Vinařství v zahraničí
Helena Baker: Slavná vína z Porýní a Mosely aneb Riesling über alles    500
Milan Magni: Za vínem do Itálie / Concorso Soave Top 2003    506

Vinařská historie
Milan Sedláček: Vinařská škola ve Valticích slaví 130 let    503

Víno a umění
RUBÁ’IJÁT - Čtyřverší Omara Chajjáma    508

Vinařské osobnosti
Petr Ackermann: Ctibor Blattný

Společenská rubrika
Ing. Vojtěch Pazderka sedmdesátníkem

Vinařova kuchyně
Milan Magni: Ve znamení zvěrokruhu – víno a studená kuchyně, Střelec (Sagittarius) 23. 11. – 21. 12.    511

Zprávy z domova i ze světa    512

Nahoru

 

Ra__en__.jpg