11/2004

2004-11

Obsah

Editorial    495
Z redakční pošty    496
Předplatné 2005    497

Spolkové informace
Martin Půček: Minimální daň ve vinařově účetnictví    498
Informace z činnosti SV ČR    498
Informace z Moravínu    499
Informace z Cechu českých vinařů    499
Informace z Vinařského fondu    499

Vinařská legislativa
Legislativa od zahrádkáře k vinařskému podnikateli    500

Vinohradnictví
Pavel Pavloušek: Zase vynikající ročník?    501
Jiljí Barouš, Jan Otáhal: Novinky v mechanizované sklizni hroznů    502
Erich Minárik: Krátce ze světa    502
Václav Švejcar: Nekróza révy vinné    504
Kateřina Moravcová: Využití molekulárně genetických metod pro identifikaci odrůd révy vinné    505
Letošní ochrana révy vinné z pohledu vinohradnické praxe    509
Sylvánské červené    535

Vinařská technologie
František Bílek: Mikrobilogická  stabilizace vín aneb vakuová plnička versus mikrofiltrace    517
Erich Minárik: 28. Svetový kongres viniča a vína O. I. V. 2004 vo Viedni    518
Jak dosáhnout kvalitu růžových vín    519
Jaromír Veverka: Stanovení zákalu ve víně nefelometrickou metodou    520
Na noční službě s technologem aneb co je to "termoflash"    525

Vinařské aktivity
Zdeněk Habrovanský: Slavnosti vína a Den otevřených památek v Uherském Hradišti    529
Jak Litvanům chutná naše víno    534
Petr Weber: Na Košer vinobraní v Mikulčicích    536

Obchod vínem
Pavel Krška: Několik poznámek k exportnímu marketinku    526

Hodnocení vín
Richard Stávek: Degustace vín z novošlechtění u Prof. Krause    536

Vinařství v zahraničí
Regionální klastrování – trend lokální spolupráce v době globalizace    530
Richard Stávek: MiWine 2004 - pilotní ročník vinařského veletrhu    532

Vinařova kuchyně
Milan Magni: Mléko pečený    531

Představujeme...
Petr Hynek: Střední vinařská škola a střední odborné učiliště Valtice připravuje pro vinařskou praxi ročně desítky odborníků    511

Zprávy z domova i ze světa    537
Prezident republiky propůjčil Vilému Krausovi medaili za zásluhy    524


Nahoru

 

Ra__en__.jpg