11/2006

Image

Obsah
Richard Stávek: Editorial
Z redakční pošty
Spolkové informace
Martin Půček: Integrovaná produkce po ...cáté
Informace z činnosti SV ČR
Informace z Moravínu
Informace z Cechu českých vinařů
Vinařská legislativa
Jan Horešovský: Význam značení vína dle původu
Vedení vinařské a vinohradnické evidence na počítači
Jiří Sedlo: Pracovní skupina Víno při COPA/COGECA 4. října 2006
Vinohradnictví
Milan Hluchý: Výsledky matení samců obalečů feromony v roce 2006
Pavel Pavloušek: Odrůda měsíce - Pola
Petr Hynek: Výkupní ceny hroznů vinaře nepřekvapily
Vít Rucki: Méně známé a relativně nové odrůdy révy vinné 3. - Agni, Ariana
Vinařská technologie
Erich Minárik: Účinný zákvas Oenococcus oeni - predpoklad úspešnej riadenej malolaktickej fermentácie
Užití bentonitu nejen v oblasti nápojů
Václav Švejcar, Irena Pavelková: Vitaminy, kvasinky, kvašení
Erich Minárik: Vplyv zlúčenín dusíka hrozna a muštu na arómu a buket vína
Jan Stávek, Josef Balík, Petr Bednář, Petr Barták, Karel Lemr: Reakce antokyanů - stabilizace a změny barvy vína
František Bílek: Mikrobiologické zákaly v lahvích aneb o filtraci, plnění a sanitaci - část II.
Gastronomie
Klára Kollárová, Jan Horešovský: Vinné sklo pro potěchu zraku, vůně i ducha
Vinařské aktivity
Jana Herzánová: Den otevřených sklepů v Čejkovicích
Portrét
Miroslav Říha: Malovinaři z Mělníka a jeho okolí
Erik Hubáček: V Liběchově za Podešvovým tajemstvím
Vinařství v zahraničí
Helena a John Baker: Poznatky z vinařské cesty do Portugalska - region Beiras
Obchod vínem
Martin Křístek: Budeme v roce 2015 používat korkové zátky?
Vinařská historie
Jan Sladký: Z vinařské historie Kyjovska
Bogdan Trojak: VINUM III. - lisy, druháky, síra
Zprávy z domova i ze světa

Nahoru

 

Ra__en__.jpg