12/2003

12/2003

obsah

Richard Stávek: Editorial    523

Z redakční pošty    524

Spolkové informace
Martin Půček: Celoroční rekapitulování    526
Informace z ČMVVU    526
Informace z Cechu českých vinařů    527

Vinařské okénko Mze ČR
Jaroslava Špalková: xxx    528

Vinařský fond
Aktuálně z Vinařského fondu    529

Česká republika a Evropská unie
Jiří Sedlo: XVI. mezinárodní rada AREV (Sdružení evropských vinařských regionů) ve Wiesbadenu (D)    530

Z Národního salonu vín
Vinařská školení v Národním salonu vín    533

Vinohradnictví
Tomáš Litschmann: Přehled povětrnostních podmínek za uplynulé období    534
Petr Ackermann: : Mšička révokaz nadále vážným škůdcem vinic

Vinařská technologie
Erich Minárik: Nealkoholické víno – nový trend?    543    
Gravitační vinařství lze praktikovat i malovýrobě    543
Pavel Holub, Jaromír Veverka Možnosti využití inertních plynů v technologii výroby vína    544
Václav Švejcar: Kvasinky a křís    546
Ondřej Konečný, Jaromír Veverka: Obsahy Ca2+ a Mg2+ ve víně v závislosti na poloze vinice    549
Vybrali jsme se zahraničního tisku    551

Vinařské aktivity
Jan Stávek: Tisková konference a doprovodný program k připravovanému veletrhu INTERVITIS/INTERFRUCTA 2004    565

Vinařství v zahraničí
Zdeněk Habrovanský, Vladimíra Seidlová: Za vinařstvím Sicílie    553
Petr Hynek: Boj o slovenský Tokaj pokračuje    560
Eduard Postbiegl, Luděk Machala: Maďarsko (staré) známé i (nové) neznámé    562

Obchod vínem
Pavel Krška: Sedm schůdků k úspěšnému prodeji vína    559

Představujeme...
Jan Sečkář z Moravské Nové Vsi    566

Vinařova kuchyně
Milan Magni: Ve znamení zvěrokruhu – Víno a studená kuchyně - Kozoroh (Capricorn) 22. 12. – 20. 1.

Vinařská historie
Václav Ernest: Jak jsem kreslil soudruha ředitele    570

Vinařské osobnosti
Pavel Pavloušek: Josef Blaha    571

Společenská kronika
Lubomír Glos, Vlastimil Peřina    572

Volné téma
Antonín Konečný: Jak dál s českými odbornými výrazy    573

Zprávy z domova i ze světa    574

Obsah ročníku 2003    579   

Nahoru

 

Ra__en__.jpg