2/2014

Obsah

Editorial

60 Nepřátelé škůdců jsou přáteli vinaře - Martin Půček

 

Spolkové informace

62 Dopis prezidenta - JUDr. Tibor Nyitray

63 Ročník 2013 v Čechách - Ing. Ivan Váňa

63 Nově povolené přípravky pro ochranu révy vinné - Alena Kolouchová

 

Vinařství

64 Abeceda začínajícího vinaře: finalizace vín - Ing. Petr Ptáček

66 Renesance betonových nádob ve vinařství - Doc. Ing. Patrik Burg, Ph.D.

Doc. Ing. Pavel Zemánek, Ph.D.

69 Patří víno a chemie k sobě? - Doc. Ing. Miloš Michlovský, DrSc.

 

Vinohradnictví

70 Nový systém řezu – zapěstování pěstitelského tvaru - Doc. Ing. Pavel Pavloušek, Ph.D.

72 Výskyt chorob, škůdců a abiotikóz révy v roce 2013 - Ing. Petr Ackermann, CSc.

78 Využití kompostu z matolin pro zlepšení půdního prostředí - Ing. Barbora Badalíková

Ing. Jaroslava Bartlová, Ph.D.

82 Sklizeň moštových hroznů v ČR v roce 2013 - Jiří Sedlo, Martin Půček

86 Stroje pro vytahování odstřiženého réví - Doc. Ing. Patrik Burg, Ph.D.

Doc. Ing. Pavel Zemánek, Ph.D.

 

Marketing & ekonomika

89 GO a REGIONTOUR 2014 – čtyřdenní festival plný chutí a zážitků - Ing. Petr Gondáš

90 Public relations a víno - PhDr. Milan Vondráček

92 Nejlepší víno České republiky roku 2014? S vůní meruněk a limet - Doc. Ing. Josef Balík, Ph.D., Ing. Pavel Krška

94 Úspěch je v precizní a systematické práci - Jiří Hloušek

96 Chytrá dodávka pro chytré vinaře - Martin Linhart

 

Fenomén víno

98 Georgios Ilias a jeho odysea v Pavlově - Richard Stávek

101 Střípky ze světa - Richard Stávek

102 S Moravínem v Jižním Tyrolsku, část 1. - RNDr. Zdeněk Habrovanský

104 Vinař vaří boršč - Milan Magni

105 V Mělníku se vrátili k tradici, znovu vyučují žádané vinohradnictví - Jiří Hloušek

106 Rozhovor s ředitelem Ivanem Roušalem - Martin Chlad

108 Psalo se ve Vinařském obzoru před 100 lety… - Richard Stávek

Nahoru

 

Ra__en__.jpg