3/2011

3/2011

Obsah
Editorial
Richard Stávek: Dobré jarní zprávy
Spolkové informace
Martin Půček: Pelmel ze světa vinařského
Česká republika v Evropské unii
Jiří Sedlo: Jednání pracovní skupiny "Víno" při COPA/COGECA a poradní skupiny "Víno" při komisi v Bruselu
Vinohradnictví
Pavel Pavloušek: Vlastnosti některých nových podnoží pro révu vinnou
František Muška: Rojení chroustů a škodlivost ponrav v roce 2011 v České republice a Slovenské republice
Pavel Pavloušek: Praktické poznatky k odrůdě Kofranka
Soutěž v řezu révy vinné 2011
V Chateau Bzenec jezdí Berthoud
Zprávy
Kalendář vinařských akcí
Technologie
Michal Kumšta: Organické kyseliny v hroznech ročníku 2010
Moderní a šetrné technologie firmy Wottle
Patrik Burg, Pavel Zemánek: Trendy v konstrukci zařízení pro odstopkování hroznů a separaci bobulí (2.)
Hodnocení vín
Jan Stávek, Barbara Tkáčilová: Hořké, či trpké zdá se?
Helena Baker: Hodnocení pro soutěž "Česká biopotravina roku"
Pavel Navrátil: Ještě než začnou košty
Pavel Krška: Grand prix Vinex 2011
Richard Stávek: Sauvignon Forum 2011
Aktivity
Novinky na veletrhu INTERVITIS VIENNA
Salon vín ČR2011 otevřen
Vinařský marketing
Jaroslav Hladík: Konference o vinařské turistice ve Znojmě
Vinařská historie
Václav Fiala: Byli to i Římané?
Psalo se ve VO před 100 lety. . .
Václav Petrásek: Práva (vino)horenská
Enogastronomie
Pavla Burešová: Masopust
Recenze
Jack Law: Recenze: Kapesní/Vreckový atlas vinařství/vinárstiev Čech, Moravy a Slovenska

Nahoru

 

Ra__en__.jpg