3/2013

Image

Obsah
Editorial
Richard Stávek: Jedete do Stuttgartu?
Spolkové informace
Martin Půček: Přijďte se letos podívat na jiný Vinex
Ivan Váňa: Cechu českých vinařů slaví 45 let
Karla Pazderková: Bakchantky hodnotily svoji činnost
Vinohradnictví
Marta Hubáčková: Objev českých vědců a réva vinná
Pavel Pavloušek: Zajímavá maďarská odrůda - Cserszegi füszeres
Karel Hanák, Martin Mehofer, Ferdinand Regner: Víceleté zkušenosti s Zweigeltrebe na různých podnožích
Pavel Pavloušek: Zatravnění, nebo ozelenění vinic?
Lubomír Glos: Ad "Pinot noir - cesta k velikosti" - praktické poznatky a zkušenosti
Zdeněk Habrovanský: Klon PO-209/K Tramínu červeného zapsán do Státní odrůdové knihy
Vinařská technologie
Mojmír Baroň, Tomáš Němec: Vliv načasování malolaktické fermentace na senzorické vlastnosti vína
Patrik Burg, Pavel Zemánek: Uzávěry a uzavírací zařízení ve vinařství - 2. díl
Karel Novotný: Boj s esterovými mlýny
Obchod vínem
Salon vín 2013
Ze světové metropole vína si naši vinaši vezou 28 medailí
Jiří Sedlo: Zahraniční obchod s vínem České republiky v roce 2012
Víno a zdraví
Lubomír Glos: Co ještě o vínech autentistů nebylo psáno
Enogastronomie
Pavla Burešová: Brain Food v enogastronomii
Milan Magni: Vinařovo flameri s ovocným konfitem
Vinařská historie
Alena Malcová-Týmová: Historie technologie výroby vína
Psalo se ve Vinařském obzoru před 100 lety . . .
Společenská kronika
Za Františkem Bendou
Zprávy
Zdeněk Habrovanský: Veletrh Regiontour 2013 v Brně
Vinařské vzdělávání na akademické půdě
Kalendář vinařských akcí
Milan Magni: XXII. výstava vín v Chrlicích

Nahoru

 

Ra__en__.jpg