3/2014

Obsah

 

Editorial

116 Správné plnění v klenot víno promění  - Martin Půček

 

Spolkové informace

118 Zahraniční obchod s vínem České republiky v roce 2013 - Jiří Sedlo

123 SZPI spouští facebookové stránky Potraviny na pranýři  - Pavel Kopřiva

 

Vinohradnictví

124 Několik poznámek k výživě révy vinné - Pavel Pavloušek

126 Soutěž v řezu – kvalitní víno vzniká ve vinohradu - Jiří Hloušek

129 Novinky v sortimentu strojů do vinohradu  - PR

130 Nová odrůda révy vinné pro ekologické vinohradnictví  - Pavel Pavloušek

132 Jedna z možných příčin odumírání keřů ve vinicích  - Lubomír Glos

136 Optimální výška kmínku - Pavel Pavloušek

 

Vinařství

138 Lahvování Petr Ptáček

140 Hlavní aspekty výběru plnicí linky pro vinařství - Patrik Burg, Pavel Zemánek

142 Plnicí linky, které za vinařem přijedou - Petr Holec, Aleš Gala

147 Každý třetí korek na světě nese značku Amorim - Jiří Hloušek

 

Marketing & ekonomika

152 Prague Wine Week 2014 - Richard Stávek

158 Duch vína mikulovské vinařské podoblasti - Jiří Hloušek

 

Fenomén víno

160 Zo spektra Tokajskej vinohradníckej oblasti, vinohradníckej - Marián Sudzina, Miroslava Kačániová,

agroturisktiky a možnostiach jej rozvoja - Ján Tomáš

162 S Moravínem v Jižním Tyrolsku, část 2. - Zdeněk Habrovanský

164 Vinařova jarní omeleta aneb konec jednoho mýtu? - Milan Magni

Nahoru

 

Ra__en__.jpg