4/2014

Obsah

Editorial

172 Vábení růžového vína, jarního slunce a čerstvého vzduchu -  Martin Půček

 

Spolkové informace

174 Výzkumná stanice vinařská v Karlštejně dostala k 95. výročí rekonstrukci vinařství  - David Chocholatý, Radomíra Střalková

176 Pavel Zemánek profesorem  - Patrik Burg

 

Vinohradnictví

178 Zajímavosti k některým odrůdám vhodným pro výrobu růžových vín  - Pavel Pavloušek

180 Postup návrhu pro zavedení technologií využívajících réví z vinic k energetickým účelům  - Patrik Burg, Milan Michálek

182 Možnosti ozelenění nových výsadeb  - Pavel Pavloušek

184 Přípravky firmy Agro Aliance pro rok 2014  - Vladimír Pacík

 

Vinařství

186 Růžové víno  - Petr Ptáček

188 Výroba rosé a praktické zkušenosti  - Jiří Hort

190 Rosé vína z ČR mají růžovou budoucnost  - Jan Stávek

196 Rosé vína Františka Mádla  - František Mádl

 

Marketing & ekonomika

198 Rosé nejlépe prodává jiskra, kterou vykřesá slunce  - Jiří Hloušek

200 Rosé kupují ženy, ale když je dobré, mnoho jim nezbude  - Jiří Hloušek

201 Moravské a české růžové je stále na vrcholu  - Vinařský fond ČR

202 Vinařství roku 2013 Sonberk snoubí kvalitu designu i vína  - Jiří Hloušek

205 Pauscha: bednářská špička nově na českém trhu  - Ondřej Brdečko

206 Poklad, který chutná. Salon vín 2014 se otevřel veřejnosti  - Jiří Hloušek

209 Vína z Čech jsou i z Prahy  - Zdeněk Mňuk, Michal Kvirenc

210 Vinařství České republiky na 20. ročníku veletrhu ProWein -  Pavel Krška

212 O budoucnosti vinařství s firmou HM, s.r.o.  - Jiří Hloušek

 

Fenomén víno

213 Valtičtí snoubí vzdělání s krojovanou tradicí  - Petra Manišová, Tomáš Martinec

214 Velikonoce na talíři  - Milan Magni

215 Trdlování – škola tradičních dezertů  - Jiří Hloušek

216 S Moravínem v Jižním Tyrolsku část III.  - Zdeněk Habrovanský, Drahomíra Musilová

218 Úřad perkmistra pražských hor viničních  - Alena Malcová

Nahoru

 

Ra__en__.jpg