5/2014

Obsah

Editorial

228 Nejnáročnější práce jsou ty zelené - Martin Půček

Spolkové informace

230 Černý trh s vínem v Česku  - Tibor Nyitray, Martin Půček

232 Seminář ke značce Svatomartinské 2014  - Jiří Hloušek

Vinohradnictví

234 Změny v pohledu na zelené práce ve vinohradnictví

za posledních 20 let - Pavel Pavloušek

239 Zelené práce jsou těmi nejnáročnějšími - Lubomír Kudelňák

240 Nízké vedení révy vinné ve firmě Vinselekt Michlovský  - Lubomír Kudelňák

244 Zelené práce ve vinici = Binger Seilzug PR

246 Zelené práce ve vinici  - Lubomír Glos

248 Moderní konstrukce strojů pro osečkování letorostů - Patrik Burg, Pavel Zemánek

252 Rezistence oomycet a houbových patogenů révy k fungicidům,

část první - Petr Ackermann

256 Výskyt padlí révy v loňském roce a několik doporučení

pro letošní rok - Petr Ackermann

Vinařství

259 Nedostatky technologického postupu -Petr Ptáček

262 Vinolok – unikátní skleněný uzávěr - Kateřina Slezáková

Marketing & ekonomika

264 Rolí sklepmistra je uchovat ve víně to nejlepší z vinice - Jiří Hloušek

266 Sonberk: vinařství, které kvete - Jiří Hloušek

271 Dny techniky na Zahradnické fakultě v Lednici - Patrik Burg

272 Ze sklepa do sklepa se vypravilo dosud nejvíce návštěvníků - Jiří Hloušek

274 Úspěch pro moravské červené – Championem

GRAND PRIX VINEX je Frankovka z vinařství Pavlovín - Šárka Nádvorníková

276 Přijeďte na 47. valtické vinné trhy - Jan Otáhal

Fenomén víno

278 V kuchyni u sousedů - Milan Magni

279 Závěr putování s Moravínem po Jižním Tyrolsku - Zdeněk Habrovanský

Nahoru

 

Ra__en__.jpg