6/2011

6/2011

Obsah
Editorial
Richard Stávek: EKOWIN úspěšně pokračuje
Spolkové informace
Martin Půček: Jarní mrazy
Česká republika v Evropské unii
Jiří Sedlo: Jednání pracovní skupiny "Víno" při COPA/COGECA
Vinohradnictví
Ivan Váňa: Mrazivá katastrofa v Čechách
Pavel Pavloušek: Praktické poznatky k odrůdě Jakubské
Dny otevřených dveří ve firmě HM Hodonín přinesly řadu novinek pro vinaře a vinohradníky
Pavel Pavloušek: XVII. kolokvium Mezinárodní pracovní skupiny pro ošetřování půdy a management kvality ve vinohradnictví
Návrat ke kořenům: den speciální vinohradnické techniky
Pavel Pavloušek: Výživa a hnojení révy vinné-základ moderního vinohradnictví
Vinařská technologie
Mojmír Baroň, Hana Stárková, Michal Kumšta: Kvalitativní srovnání vín z oblasti severní Itálie a jižní Moravy
Patrik Burg, Pavel Zemánek: Zařízení pro regulaci teploty a vlhkosti ve vinařských provozech
Ondřej Mikeš: Zasedání orgánů OIV v Paříži-březen 2011
Aleš Gala: Možnosti kmene vinných kvasinek Saccharomyces cerevisiae
SIMEI a Enovitis 2011
Portrét
Finalista Vinařství roku 2010-Moravíno Valtice-rok poté
Vinařství v zahraničí
Helena a John Baker: Lucembursko-malá země, velká vína. . .
Vinařské aktivity
Jan Čeřovský: Prague Food Festival 2011
Hodnocení vín
Helena Baker: Ženy a vína světa v Monaku-bodoval Baloun
Místopis
Milan Magni: Za pivem do Prahy a za vínem do Žernosek
Zprávy
Kalendář vinařských akcí
Martin Křístek: Vinoforum 2011
Obchod vínem
Jiří Sedlo: Dlouhodobý vývoj spotřeby vína v ČR
Enogastronomie
Pavla Burešová: Červnová harmonie vín a pokrmů
Vinařská historie
Ivana Flajšingerová: Od historie po současnost ve šlechtění révy vinné v ČR na odolnost k biotickým faktorům (1. díl)
Psalo se ve VO před 100 lety. . .

Nahoru

 

Ra__en__.jpg