7-8/2011

7-8/2011


Obsah
Editorial
Richard Stávek: Stavím, stavíš, stavíme. . .
Spolkové informace
Martin Půček: (Ne)vinařské téma
Česká republika v Evropské unii
Jiří Sedlo: Jednání pracovní skupiny "Víno" při COPA/COGECA 11. 7. 2011, Brusel
Zprávy z OIV
Jan Stávek: Kongres OIV 2011 v Portu
Vinohradnictví
Pavel Pavloušek: Praktické poznatky k odrůdě Acolon
Martin Půček: "Obyčejná" exkurze
Rostislav Gruna: Vinaři - jednoduché podání povinného prohlášení!
Pavel Pavloušek: Kategorizace "terroir" na příkladu Ryzlinku rýnského
Ivana Flajšingerová: Od historie po součastnost ve šlechtění révy vinné v ČR na odolnost k biotickým faktorům (2. díl)
Pásové nosiče nářadí NIKO
Den vinohradu Agrotec 2011
Vinařská technologie
Nová řada generátorů dusíku
Patrik Burg, Pavel Zemánek: Zařízení pro teplotní regulaci nádob ve vinařských provozech
Asiya Khafizová, Miloš Michlovský: Víno kachetinského typu z odrůdy Malverina
Jaroslav Libicher: Balíkův výpočet podvojného odkyselování vína ve vzorcích
TÉMA - Jaká vína do jakých sudů?
Marek Špalek: Používání nových dubových sudů na jižní Moravě a v Čechách
Marek Špalek: Velké víno podle Petra Ptáčka
Marek Špalek: Velké víno podle Miloše Michlovského
K čemu dochází během vypalování sudů?
Marek Špalek: Velké víno podle Pavla Vajčnera
Marek Špalek: Velké víno podle prof. Viléma Krause
Zajímavosti ze světa bednářství a sudů
Marek Špalek: Patří velké víno do dřeva?
Polemika
Bogdan Trojak: Prvních devět vín s označením VOC Modré hory
Portrét
Finalista Vinařství roku 2010: Znovín Znojmo
Zprávy
Kalendář vinařských akcí
Otevřené sklepy na Pálavě
2010: Vetropack prodal více skla
Marketing
Petr Gondáš: Podpora a propagace vinařské turistiky
Obchod vínem
Dana Odehnalová: Marketing červených českých vín a příležitosti pro zvýšení jejich prodeje
Hodnocení vín
S Jakubem Šebestou o IceWine du Monde
Martin Křístek: 2011: VINOFORUM podvacáté
Vinařské aktivity
Seminář "Sklepy, búdy, presúzy - kudy dál?"
Václav Petrásek: Vinohrady a sklepy v Bořeticích
Jaroslav Hladík: Úspěšný projekt "Přeshraniční spolupráce s Rakouskem"
Jaroslav Hladík: Podruhé za znojemským veltlínem
Mistrovství republiky v sekání sektů 2011
Vinařská historie
Víno a jeho duchovní i zdravotní význam v židovské tradici
Psalo se ve VO před 100 lety: Jak a čím se hubí révokaz
Miloš Ondrák: Legenda: Proč se víno nazývá vínem
Enogastronomie
Pavla Burešová: Letní gastronomie
Milan Magni: Vinařský letní salát s kozím sýrem
Reportáž
Roste nové vinařství

Nahoru

 

Ra__en__.jpg