7-8/2013

Image

Obsah
Editorial
A pak že je okurková sezona
Spolkové informace
Změny týkající se vinařského sektoru
Program pro výpočet uhlíkové stopy pro víno
Vinařská kultura dědictvím lidstva
O projektu Sondar
XI. ENOEXPO v Krakově 13.-15. listopadu 2013
Zasedání Subkomise OIV pro metody analýzy vína v Paříži
3. ročník mezinárodní soutěžní přehlídky vín Lancút
Kalendář vinařských akcí
Speciál
Dedikováno profesoru Krausovi
Vinohradnictví
Praktické poznatky k odrůdě Váh
Utužení půd našich vinic a možnosti řešení tohoto problému
Nové modely samojízdných sklízečů hroznů Gregoire
Sklízeče pro plně mechanizovanou sklizen hroznů
České PIWI odrůdy
Vinařství
Asimilovatelný dusík, důležitý parametr kvality hroznů
Slámové víno podle Petra Marcinčáka
Zařízení pro manipulaci s lahvemi
Cross-flow filtry firmy Nerez Blučina
Membránový filtrační lis Integral - hit letošní sezony
Laboratoře ve službách vinařů
Alternativní přípravky pro čiření a filtrace
Zavádění nových tehnologií při zpracování vína
Bez alkoholu (tedy téměř)
Rizika, bezpečnost a legislativa v konstrukci vinného sklepa II.
Surový Londýn
Možnosti snížení obsahu oxidu siřičitého ve víně, část I.
Marketing & ekonomika
Oficiální představení vín z Moravy v USA
Prowein Düsseldorf a Danubius Gastro Bratislava 2014
Drinktec 2013: Jednička v mezinárodním světě nápojů, část II.
VOC Znojmo: pouze Ryzlink, Sauvignon a Veltlín
Pojištění může být srozumitelné a jednoduše definované
Fenomén víno
Sklepní uličky vyprávějí příběhy
Vědou k filmu, filmem k vědě
Historické události a osobnosti ve vinařství
Vzpomínky na Ing. Vojtěcha Cífku, velkého českého vinaře
Psalo se ve Vinařském obzoru před 100 lety…
Vinařův zeleninový nákyp s houbami
Stravování v letním období 
 

Nahoru

 

Ra__en__.jpg