O časopisu

První číslo Vinařského obzoru vyšlo 24. 1. 1907. Nyní vychází jako odborný měsíčník pro vinohradnictví, sklepní hospodářství, obchod vínem, vinařskou gastronomii a určitými tématy také pro širší vinařskou veřejnost .

Schr

Tradiční vinohradnická témata jsou zastoupena šlechtěním révy vinné a školkařstvím, agrotechnikou, výživou a ochranou, ekologií vinohradnictví, ampelografií a vinohradnickou geografií. Ze sklepního hospodářství je to zpracování hroznů a moštů, kvašení a ošetřování mladých vín, školení a filtrace, lahvování a obaly, dále výroba speciálních vín a výroba sektů.
Z obecnějších vinařských témat se čtenáři dozví o vinařství na Internetu, obchodu vínem doma i v zahraničí, víně v gastronomii, historii, kultuře a nebo např. i o vinařské legislativě. Vyhledávané jsou redakční testy vín v obchodních sítích nebo testy vinoték, vináren a restaurací z hlediska vinařského.

Samozřejmostí je množství reportáží z vinařských akcí a také stručné zprávy z vinařského dění a novinek doma i ve světě. Obnovili jsme také rubriku představování malých a středních vinařských firem.

Mezi předplatiteli je pak kromě většiny z řad pěstitelů révy a výrobců vína také nemálo odborníků v gastronomii vína, majitelů vinoték, specializovaných obchodů s vínem a ostatních znalců i konzumentů vína, kteří se chtějí o révě vinné a víně vzdělávat po odborné stránce.

Nahoru

 

Ra__en__.jpg