E-shop

V našem E-shopu si můžete objednat  knihy s vinařskou a vinohradnickou tématikou a   starší čísla časopisu Vinařský obzor. Jednotlivá čísla jsou nabízena do vyprodání zásob. Pro objednání zboží není nutná registrace. 

1 2   Následující   ››

Vinařská technologie

vinarska_technologie_mala.jpg Nová odborná publikace určená všem profesionálním i zájmovým vinařům, malým i velkým vinařským podnikům, odborné veřejnosti i milovníkům vína, kteří se chtějí seznámit, poučit či nalézt odpovědi na technologické otázky výroby vín. Publikace je koncipována tak, aby poskytla širokému okruhu čtenářů všechny moderní poznatky o vinifikaci hroznů do podoby vín. Jednotlivé kapitoly jsou řazeny podle sledu nejdůležitějších operací ve vinařských provozech s důrazem na sklizeň a zpracování hroznů, alkoholové kvašení, rozdíly ve zpracování hroznů při výrobě rosé a červených vín, jablečno-mléčnou fermentaci, vybrané školicí operace a zrání vín.  

 

Vinohradnictví

vin_1.jpg Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 „Vinohradnictví“ je určena všem pěstitelům révy vinné a studentům předmětu vinohradnictví. Kniha podává ucelený přehled o vinohradnictví, jaký v Česko/Slovensku dosud nebyl v jediném svazku vydán. Zabývá se jeho historií, fyziologií révy vinné, základy ampelografie, množením révy včetně produkce sazenic, prací ve vinici, chorobami a škůdci révy, její výživou, ekonomikou produkce hroznů a současným stavem vinohradnictví v ČR i ve světě. 

 

Stroje a zařízení pro vinařství

stroje_a_zarizeni_pro_vinarstvi.jpg Jednotlivé kapitoly knihy obsahují základní požazavky na realizaci vinařských procesů, popis konstrukce a funkce pracovních ústrojí jednotlivých kategorií strojů a zařízení, která jsou často řešena pro konkrétní případy a v řadě případů se liší konstrukčním provedením podle jednotlivých výrobců.  Cena s DPH: 250 Kč

 

Vinařem v Africe i leckde jinde

ImgW.jpg Známý český vinařský odborník bilancuje ve své první, a žel i poslední, samostatné knížce svůj bohatý život spojeny s révou vinnou a s vínem jako ušlechtilým mokem. Seznamuje čtenáře i s tím, proč se stal vinařem, co ho odvedlo za prací na Slovensko, jak vinařil v Etiopii, Alžírsku, Bulharsku, Albánii či Maďarsku, ba i s tím, jak trávil svůj zkušenostmi nabity život na jeho sklonku v malé moravské vesnici.  Cena s DPH: 100 Kč

 

Vinařský marketing

vinarskymarketing_300x.jpg Překlad knihy rakouského autora, která velmi pochopitelnou formou pojednává o vinařském marketingu, jeho  zákonitostech , složitostech a významu s velkým zaměřením na praxi.  Cena s DPH: 218 Kč

 

Pěstování révy vinné - Moderní vinohradnictví

89.jpg Monografie od našeho předního experta na vinohradnictví a vinařství shrnuje poznatky o pěstování révy vinné. Autor v ní komplexně předkládá veškeré domácí a zahraniční informace za posledních 10 let a vlastní praktické zkušenosti s pěstováním révy vinné v ČR.  Pavloušek Pavel Ing. Doc. Ph.D.                         Cena s DPH: 503 Kč

 

Technologie šampaňského

Technologie_sampanskeho.jpg Kniha „Technologie šampaňského“ je určena všem producentům a konzumentům vína. Kniha podává ucelený přehled o  produkci šam­paňského vína. Zabývá se jeho historií, or­ganizací vinařů v Champagne, pravidly pro pěstování révy k  získávání šampaňského, zpracováním základního vína, kupáží, tiráží, druhotnou fermentací a  zráním na kalech, setřásáním, odkalováním a  zátkováním. Kniha pojednává i o perlení, vzniku bublinek a pěny a podává informace pro spotřebitele.                                                    Cena s DPH:  590 Kč

 

Réva vinná pro malopěstitele

r__va_vinn___pro_malop__stitele_PNG.png Publikace je momentálně vyprodaná, nové výtisky budou k dispozici v měsíci lednu 2018. Kniha předkládá informace a poznatky,  které velmi dobře využijí malovinaři, drobní pěstitelé révy vinné a také zahrádkáři. Jednotlivé pracovní operace jsou představené způsobem využitelných právě tam, kde stále prevažuje vyšší podíl ručního ošetrování vinice nad využitím mechanizace. Cílem autorského kolektivu je prezentovat také nové poznatky, pokusy a výzkum, které jsou využitelné v agrotechnice révy vinné.  Cena s DPH 290 Kč

 

Vazby Vinařského obzoru - různé ročníky

vazba.jpg Využíjte velmi výhodných cen vazeb jednotlivých ročníků. V každé vazbě najdete komplet všech čísel Vinařského obzoru daného ročníku v černé deskové vazbě s raženým písmem.  Nabídka platí vždy do vyprodání skladových zásob jednotlivých vazeb.

 

Příprava červených vín

p____prava____v.jpg Vyšla další ze série knih o vinohradnictví a vinařství od Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. s názvem Příprava červených vín. Navazuje tak na v minulém roce vydanou Přípravu bílých vín. Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 „Příprava červených vín“ je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený přehled o složení červeného vína a významu jednotlivých látek pro kvalitu konečného produktu – lahvového vína.  Cena s DPH: 590,- Kč

 

Příprava bílých vín

p____prava_b__l__ch_v__n.jpg Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 „Příprava bílých vín“ je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený přehled o složení bílého vína a významu jednotlivých látek pro kvalitu konečného produktu – lahvového vína. Zabývá se ale především postupem, jak pozitivní látky udržet a naopak negativní potlačit. Kniha pojednává o technologickém postupu přípravy bílých a růžových tichých suchých i speciálních botrytických přírodně sladkých vín, stejně jako i vín šumivých.   Cena s DPH: 590,- Kč

 

Bobule

Bobule.jpg Vázaná plnobarevná kniha formátu B5 „Bobule“ je určena všem producentům hroznů i vína. Kniha podává ucelený přehled o složení bobule a významu jednotlivých látek uvnitř bobule. Pojednává i o vlivu vnějšího prostředí a terroir na obsah bobule a tím i na aroma a chuť vína. Cena s DPH: 590,- Kč

 

Lexikon chemického složení vína

Kniha Lexikon chemického složení vína je pomůckou či praktickou příručkou vinaře. Autorem je náš přední vinařský odborník doc. Ing. Miloš Michlovský, CSc. Publikace podává ucelený přehled chemických látek, které dosud byly ve víně nalezeny. Pojednává i o jejich množství a významu pro chuť a aroma vína a taky o působení na zdraví člověka. Je určena všem producentům vína. Cena s DPH: 350 Kč

 

ENCYKLOPEDIE DEGUSTACE vína

„Encyklopedie degustace vína“ našeho předního vinařského odborníka Doc. Ing. Miloše Michlovského, DrSc. je určena producentům, somelierům, degustátorům, ale i milovníkům vína. Kniha je zpracována na vysoké profesní úrovni a podává ucelený přehled o podstatě a metodách degustace ve vícero souvislostech. Vysvětluje mimo jiné i podstatu vzniku jednotlivých aromatických látek, dále obsahuje podrobný slovní popis možného charakteru vín a příklady vhodných kombinací vín s pokrmy. Cena s DPH: 499 Kč

 

Oxid siřičitý v enologii

„Oxid siřičitý v enologii“ našeho předního vinařského odborníka je určena všem producentům vína. Kniha podává ucelený přehled metod jak se vyhnout nadměrnému síření vína a jak obsah SO 2  ve vínu minimalizovat. Ne formou „kuchařky“ (vezmi hrst síry a nasyp ji do vína), ale vysvětlením podstaty dějů. Cena s DPH: 302 Kč

 
1 2   Následující   ››

Nahoru

 

Ra__en__.jpg